Dapatkan Tudung Sarung AWNING TERBAIKK!!

Assalamualaikum semuaa!! 
Tudung sarung AWNING TERBAIK??
Itulah tudung sarung Naylaa Basic Hijab by Azfa Boutique



"Alaa apa beza dengan tudung sarung ni dengan tudung sarung yang lain?"
"Nampak sama je"

Wait a minute guys!
Jangan laa judge macam tu dulu..



Apa kelebihan Naylaa Basic Hijab ni?


1) Chubby face pun boleh pakai. haa yang berbadan gempal dan chubby face jangan risau. Ukuran tudung ni amat sesuai dengan semua jenis saiz badan. Haa lagi satu tudung ni boleh bagi effect slim kat muka tau. So korang bolehlaa sorok pipi pau korang tuu😜
Front: 60cm
Face: 27cm
Back: 90cm

2) Awning lembut yang terbentuk cantik je. so korang takdelah murung sebab awning tak jadi kann. make sure lepas basuh lipat laa elok-elok pastikan bahagian awning tu tak terlipat. nanti tak payah susah-susah nak gosok masa nak pakaikann

3) Naylaa Basic Hijab ni a bit stretchable tapi jangan risau sebab tak melekap kat badan laa. So korang boleh pakai tudung ni dengan patuh Syariah. And that's mean korang boleh pakai tudung ni ke mana sahaja. Pergi kuliah ke. Pergi kerja kerja ke. Pergi mana-mana majlis ke. Nak guna untuk sukan outdoor pun okay. Sebab tak akan nampak kesan peluh tuu.


Ada 20 colour yang available









Harga??
RM35/pc exclude postage
(postage: RM8 sm/ RM10 ss)

Haa apaa tunggu lagi cepat laa grab satu tambah koleksi tudung anda
Untuk sebarang update atau pertanyaan boleh pergi ke Instagram sis

Atau boleh terus ws sis

SEMENTARA STOK MASIH ADA










Move On

Assalamualaikum, hai semua. Sorry sebab sis dah lama tak update. (Cehh macam ada je yang baca) hahaha takpe. Sis menulis untuk diri sendiri, tapi jika ada yang sudi membaca terima kasih diucapkan.

Tiba-tiba terdetik untuk tulis entri tentang "Move On".

Apa yang korang faham tentang move on?
Melupakan??

Itu yang biasanya kita kaitkan dengan perkataan move on.

Tapi sebenarnya kita silap mentafsirkan istilah move on tu.
Kenapa sis cakap macam tu?
Sebab bagi sis melupakan tu adalah sesuatu perkara yang mustahil untuk dilakukan.
.
.
Tell me how suppose I am to forget about someone or somethings that made me happy in the past?
How??

Bagi sis,
Move on tu more kepada kita move forward dengan apa yang kita masih ada. Pernah dengar peribahasa ni; Yang dikejar tak dapat, yang digendong berciciran.
.
.
Haa macam tulaa. Kita terlampau sibuk mengejar apa yang kita nak sampai suatu tahap tu kita terlupa masih ada yang sudi berada disisi kita. 

The past will remains as past.
Our minds doesn't erase the memories
Unless you had amnesia laa
Hahaha
Kita belajar untuk redha dan terima
Ya itulaa move on yang sebenar.
Nampak clishe tapi itulah hakikatnya.
Redha dan terima someone or somethings to bukannya untuk kita.
.
.
.
.
.
.
Kita mungkin hilang seseorang dalam hidup kita.
Tapi...
Kita kena ingat masih ramai lagi yang ada bersama dengan kita.
Jangan biarkan kesedihan tu buat kita tak nampak apa yang ada depan mata.
Apa yang ada sekarang, itulah yang kita kena fokuskan.
That's why masa mula-mula tadi sis cakap move on ni bermaksud move forward





Kita berhenti bersedih
Dan..
Belajar bersyukur dengan apa yang ada.
Move forward dengan cara hidup kita yang asal 
Move forward dengan adanya family kita yang masih setia bersama

Bohonglah kalau tak sedih...
Take your time
Ambilah masa untuk menangis sepuasnya.
Tapi once dah stop nangis,
Promise me that you'll never cry about the same reason again, okay?
.
.
.
And one more thing,
Please, please and please
Stop playing the victim stories.
I know that you're hurt.
But trust me,
If you stop playing victim,
Insyaallah..
You'll find your own happiness in the future


Lot of loves,
NURHA ISMAIL








Pendam

"Malam semalam kau menangiskan?" Bella menepuk bahu Ann.

"Eh mana ada." nafi Ann.

"Kau ni dengan aku pun nak berahsia ke? Aku nampak kau menangis semalam. Kenapa Ann? Kongsilah dengan aku."

"Aku tak tahulah kenapa sebenarnya. Tapi semuanya rasa tak kena. Aku seolah berperang dengan perasaan aku sendiri."

"Kau menangis semalam sebab kau dah lama pendam Ann."

Ann merenung ke dalam mata Bella.

"Sakit yang kau rasa, kau tak pernah luah. Kau simpan, kau pendam dan akhirnya kau tak mampu nak tanggung lagi. Ia seolah barah dalam hidup kau. Kau tak pernah tunjuk depan orang ramai. Sifat mudah terhibur kau tu sebenarnya hanyalah permainan kau untuk mengaburi mata orang lain" Bella menambah.




Berperang dengan perasaan sendiri.

Pendam, pendam dan pendam.
Sakit, sedih, benci dan suka.

Akhirnya biar sahaja air mata yang berbicara.

Kau takkan faham,
Apa yang aku cuba lakukan.
Sebab aku tak pernah luah.
Ya... sebab aku pendam semuanya    ...SENDIRI...


Kau kata kehidupan ni mudah?
Kau kata aku yang complicated?
Mungkin yang membaca sekarang ni pun bersetuju dengan kata-kata kau


Ya kehidupan ni memang mudah.
Bila gembira, tunjuklah kegembiraan tu.
Bila sedih, luahlah apa puncanya.
Ya.
Betul.

Tapi...
Masih ada ke yang sudi mendengar?
Masih ada ke yang ambil kisah?


Jujur aku kata...
Aku masih mencari...
Sebab kita ditemukan
Aku masih mencari...
Dimana hikmahnya?

Aku tak mahu mempersoalkan urusan Tuhan.
Sebab aku tahu suatu masa nanti aku akan nampak juga hikmahnya
Cuma cepat atau lambat.

Jika kau membaca hasil nukilan aku yang ikhlas dari hati ni,
Aku cuma nak bagitahu suatu perkara.
.
.
.
Terima kasih kerana masih menjadi kawan aku.
Terima kasih atas semua nasihat dan kata-kata semangat yang kau beri.
Mungkin salah aku kerana tersalah tafsir semua kebaikan kau.
Cuma satu aku mahu nasihatkan untuk masa hadapan kau,

"Jangan disentuh hati itu, jika tiada niat untuk memiliki"







My New Journey

Hi my readers. It's been a while I didn't write my new entry. I am sorry because last two months I was very busy to prepare my things for further studying at university. So that is my topic for this entry; My New Journey As A Foundation Student.

Alhamdulillah, I had registered in Cfs Islamic International University Malaysia on 23 June 2018. I pursued in Foundation of Pharmacy. To be honest, this course is my first choice in UPU as my parents really want me to pursue in pharmacy. Yaa I just follow the flow laa. Hahahahahahah.


First Day

Now it has been almost a month I'm studying here. Many new things that I have been discovered and still many things to discover. Need to adapt a new environment, new friends, new schedule in life and need to adapt the taste of foods at here. Hahahahahah.


roommates


siblings


classmates


I'm very grateful as I got to know such a wonderful people with a great talent. 'Crazy' Roommates, Lovely Werewolf's Siblings and Wonderful Classmates. It's pleasure to know them and to have them in my small circle.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Alhamdulillah

Lots of love,
NURHA ISMAIL



Day 5 - What Makes You Different From Everyone Else?

Hi there!!
Its been a while sis tak sambung 30 things in 30 days challenges.
so harini sis nak sambung


What makes me different from everyone else? hmmm...first of all I'm just a normal person who is living in a normal life. To be honest, nothing special in me to compare to others. But, maybe there are something in me that rarely you can find in other people.
.
.
.


1) Kuat merajuk + jalan laju
hahahhahahah sebenarnya normal la seorang perempuan ni kuat merajuk. Kadang-kadang benda kecik pun sis boleh terasa.. huhhh lemahnya sis ni. tapi yang lain kat sis ni. Bila sis merajuk, mesti sis jalan laju. Contoh laa kann tengah jalan santai- santai dengan member, tetiba terasa apa yang dia cakap tu. Masatu mulalah start diam and tetiba jer sedar-sedar sis dah jalan ke depan dulu dengan lajunya. hahahahahahaah i cannot brain laa this action of me. ^_^

2)Passionate
takdelah passionate mana pun tapi bila sis dah start suka buat satu perkara tu sis akan terus buat sampai habis. Sis ni suka lukis tau.. alaa lukis doodle je pun. tapi sis punya struggle nak siapkan tu memang tak pandang benda lain tau.

.
.
.
As I have said, nothing special in me. You just need to accept me as who I am. Accept my lifestyle. Simple, right?


Book Review | Barongan karya Naim Tamdjis

Hi korang!
Lama tak update sebab busy sangat.. ^_^

Book review again
And masih lagi genre seram

Barongan
Naim Tamdjis




Kyra merupakan seorang anak yatim piatu yang tinggal bersama keluarga pakciknya setelah kematian ibu bapanya. Kyra sangat dibenci oleh makciknya dan sering disuruh untuk melakukan kerja-kerja rumah. Kyra juga merupakan seorang yang lurus, nerd serta lemah. Kyra menyambung pelajarannya di Universiti Malaysia. Sejak dari hari pertamanya di situ, pelbagai kejadian yang pelik dan gangguan  yang berlaku sehinggalah Kyra bersama kumpulannya ditugaskan untuk membuat penyelidikan tentang barongan. Dari situ, Kyra berubah menjadi seorang yang pendendam dan kuat. Kyra mula membalas dendam terhadap pembunuh yang membunuh kawan baiknya, Ezah serta sesiapa sahaja yang pernah mengusiknya.
.
.
.
.

Okay laa cerita ni best. Banyak scene dalam cerita ni buat sis rasa macam menarik. Friendship di antara Kyra dan Ezah yang sangat utuh menyebabkan Kyra sanggup membuat perkara yang tak terlintas dek akal. So mari laa membeli buku ni.

News

Nurha Ismail. Powered by Blogger.