Day 3 - Your Idea of The Perfect First Date


Hi!!
Sis sambung challenge ni.
Perfect first date?
First of all, tak pernah pergi date sebab sis ni single.
Rileks laa baru 18 tahun
Perjalanan hidup masih jauh gituuu.
so mari tengok idea perfect first date sis.


Si dia minta izin dekat my parents untuk ajak date
Sebenarnya bukan apa, cuma nak tengok dia berani ke tak. Dari situ boleh nampak, how serious he is towards our relationship, rite?? Tapi lagi bagus kalau bual-bual dengan my parents dulu baru ajak sis keluar. Nampaklah try hard dia tu.


Pergi tempat yang boleh jadikan kenangan
Sebenarnya tak kisah sangat nak jalan-jalan kat mana. Mall ke, tepi tasik ke. As long I'm with you ^_^. Tapi kalau boleh kat tempat yang proper. Dan tak nak pergi tengok wayang. Sebab first date patutnya lebih luangkan masa untuk bual, kenal background each other. Kalau pergi tengok wayang bukan bual pun kan? Wayang tu bagi sis tak sesuai untuk first date. Tapi kalau date seterusnya nak pergi tengok wayang, sis on jer okay.




Sis ni takda lah cerewet sangat. Asalkan boleh buat sis happy, okay jer. So sis harap my future first date, menepati apa yang sis nak.




2 comments:

  1. Betul tu, lebih prefer berbual sebab first date lah penentu untuk second date ataupun tak

    ReplyDelete

Labels

News

Nurha Ismail. Powered by Blogger.