My New Journey

Hi my readers. It's been a while I didn't write my new entry. I am sorry because last two months I was very busy to prepare my things for further studying at university. So that is my topic for this entry; My New Journey As A Foundation Student.

Alhamdulillah, I had registered in Cfs Islamic International University Malaysia on 23 June 2018. I pursued in Foundation of Pharmacy. To be honest, this course is my first choice in UPU as my parents really want me to pursue in pharmacy. Yaa I just follow the flow laa. Hahahahahahah.


First Day

Now it has been almost a month I'm studying here. Many new things that I have been discovered and still many things to discover. Need to adapt a new environment, new friends, new schedule in life and need to adapt the taste of foods at here. Hahahahahah.


roommates


siblings


classmates


I'm very grateful as I got to know such a wonderful people with a great talent. 'Crazy' Roommates, Lovely Werewolf's Siblings and Wonderful Classmates. It's pleasure to know them and to have them in my small circle.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Alhamdulillah

Lots of love,
NURHA ISMAIL



Day 5 - What Makes You Different From Everyone Else?

Hi there!!
Its been a while sis tak sambung 30 things in 30 days challenges.
so harini sis nak sambung


What makes me different from everyone else? hmmm...first of all I'm just a normal person who is living in a normal life. To be honest, nothing special in me to compare to others. But, maybe there are something in me that rarely you can find in other people.
.
.
.


1) Kuat merajuk + jalan laju
hahahhahahah sebenarnya normal la seorang perempuan ni kuat merajuk. Kadang-kadang benda kecik pun sis boleh terasa.. huhhh lemahnya sis ni. tapi yang lain kat sis ni. Bila sis merajuk, mesti sis jalan laju. Contoh laa kann tengah jalan santai- santai dengan member, tetiba terasa apa yang dia cakap tu. Masatu mulalah start diam and tetiba jer sedar-sedar sis dah jalan ke depan dulu dengan lajunya. hahahahahahaah i cannot brain laa this action of me. ^_^

2)Passionate
takdelah passionate mana pun tapi bila sis dah start suka buat satu perkara tu sis akan terus buat sampai habis. Sis ni suka lukis tau.. alaa lukis doodle je pun. tapi sis punya struggle nak siapkan tu memang tak pandang benda lain tau.

.
.
.
As I have said, nothing special in me. You just need to accept me as who I am. Accept my lifestyle. Simple, right?


Book Review | Barongan karya Naim Tamdjis

Hi korang!
Lama tak update sebab busy sangat.. ^_^

Book review again
And masih lagi genre seram

Barongan
Naim Tamdjis




Kyra merupakan seorang anak yatim piatu yang tinggal bersama keluarga pakciknya setelah kematian ibu bapanya. Kyra sangat dibenci oleh makciknya dan sering disuruh untuk melakukan kerja-kerja rumah. Kyra juga merupakan seorang yang lurus, nerd serta lemah. Kyra menyambung pelajarannya di Universiti Malaysia. Sejak dari hari pertamanya di situ, pelbagai kejadian yang pelik dan gangguan  yang berlaku sehinggalah Kyra bersama kumpulannya ditugaskan untuk membuat penyelidikan tentang barongan. Dari situ, Kyra berubah menjadi seorang yang pendendam dan kuat. Kyra mula membalas dendam terhadap pembunuh yang membunuh kawan baiknya, Ezah serta sesiapa sahaja yang pernah mengusiknya.
.
.
.
.

Okay laa cerita ni best. Banyak scene dalam cerita ni buat sis rasa macam menarik. Friendship di antara Kyra dan Ezah yang sangat utuh menyebabkan Kyra sanggup membuat perkara yang tak terlintas dek akal. So mari laa membeli buku ni.

Book Review | Menggunung karya Helmi Effendy


Hi guys! Dah lama tak buat entry baru. Al maklumlah busy mengalahkan menteri. Hahahaah^_^

So for the first time in forever~
Eh ternyanyi pulakk
Hahaahahha
Okay back to the point
Hari ni sis nak buat book review

Menggunung
Karya Helmi Effendy





Dari Eurasia ke Menggunung, Izzat terpaksa berpindah ke rumah pakciknya setelah kedua-dua ibu bapanya terkorban dalam sebuah kemalangan. Menggunung merupakan pekan di mana khabar angin bertukar menjadi realiti. Semuanya bermula apabila satu laman web yang menceritakan kisah hantu berlatarkan pekan Menggunung. Setiap cerita atau komen yang dimuatnaikkan dalam laman web itu akan menjadi realiti di pekan Menggunung dengan syarat ada manusia yang percaya pada khabar angin tersebut. Satu persatu khabar angin berlaku sehingga menyebabkan kemalangan, kehilangan bahkan kematian. Khabar angin tersebut juga membuatkan Izzat dan rakan-rakannya di SMK Adrujha bertindak menyelesaikan misteri tersebut sekaligus menyelamatkan pekan Menggunung.
.
.
.
.
.

Kepada yang diluar sana,
anda dinasihati untuk membeli novel ini
sebab best gila
nilai persahabatan mengatasi segalanya
sis baca novel ni sehari je
perasaan masa tu memang berkecamuk
lagi-lagi masa klimaks cerita
so selamat membeli dan membaca geng



Day 4 - Your Favourite Photograph of Your Best Friend



Actually best friends. haahahhaa. Kawan baik kann. Jujur sis kata sis selama berkawan dengan diorang sis tak pernah anggap diorang tu best friends. But today I realised that they are my precious best friends. After 5 years together through thick and thin, yeahh they are my best friends. Kenal diorang ni sejak form 1. Form 1 sampai form 3 sama kelas. Start form 4 dah pecah kelas. Pastu form 5 pindah kelas lagi. Tapi tulaa still rapat. 
.
.
.
Sebab sis ni duduk asrama, so banyak masa spend time dengan diorang berbanding family sendiri. Serious talk bonding budak asrama ni lain macam sikit. haaaa. Kenapa? Sebab kita belajar sama", tidur sama", makan sama", main sama", makan maggie sama" and banyak lagi sebenarnya. Bukannya nak bagitahu yang sekolah harian tu tak best. NO! Cuma sekadar perkongsian. Yelaahh, sis sekolah asrama so sis cerita pasal asrama laa. Aduhh! Mentaliti manusia yang kaki judge tu boleh letak tepi yee.
.
.
.
Back to the topic, we don't realise what we have until it's gone. Dah habis sekolah baru rindu. Sebenarnya bukan apa tak pernah anggap best friends sebelum ni, cuma...
It's not easy to open up to someone because one day they will leave you for sure.😭😭😭
.
.
.
.
.
.
Nak describe sorang" macam panjang.
Tapi ada sis kisah. hahahahaha


Kirttisha
indian girl
Masa form1 sampai form 4 pemalu
dah naik form 5
amekkau
Jadi diva teruss
hhaahah dia ni ada bakat berlakon
serious weyhh

Thurgaa
indian girl with specky
Dia ni ada kembar lelaki
Tapi kalau korang tengok kembar dia tuu
korang mesti tak percaya yang diorang ni kembar
hahaha
by the way dia ni lawaa

Bazrina
Dia ni nampak macam tak ambil kesah dengan surrounding
tapi..
sekali dia marah tu 
sampai bila" sis ingat
hahaha
dia ni baik tau

Rabiatul
First impression: lawa gilerrr
Asyik menang giveaway je kat ig.
ehemm apa rahsia
hahah
dia ni boleh jadi model
model tudung ka, baju ka
semua dia boleh
cita-cita nak jadi CEO

Syazira
dia suka pakai cermin mata besar
tapi sesuai je dengan muka dia
Dia ni kalau tak bahan sis sehari tak sah
stress jugak kadang"
hahah
dia ni masuk air weyhh
dia ni boleh line" makcik bawang
hahahah

Haziqah
budak kecik ni periang
kecik" ubi berisi kauu
hahha
Rumah dia dekat je ngan sis
pernah laa dia drive sampai rumah sis
Always support me
terharu laaa

Aina
a good leader
minat kpop lagi" Bigbang
Selalu dengar sesi luahan aku malam"
rapat since form 1
hahaha
Dia ni comel jer
tapak tangan kecik
tapak kaki kecik

Halimah
dia ni blur sikit
bila dia ni masuk air
boleh line" syazira
hahaha
Dia ni comel jer
Cara dia jalan, lari
Semua comel
Selalu confuse
Orang panggil limah ke syima

Halimatus
Nama sama ngan Halimah
Gaya kakak"
Dia selalu ada bila sis ajak borak
Katil dia katil sis jugak
Makanan dia makanan sis jugak
Hahhah
Banyak sangat kenangan dengan dia ni
Kalau nak cerita semua..
Memang panjang laa
Hahah
Dia ni kuat bebel

Syasya
Tahi lalat kat pipi tu memang aset
Hahah
Atlet lari ni jangan main"
Kalau dia ketawa,
Jangan dekat" dengan dia.
Nanti habis kena tolak
Sis pernah kenaπŸ˜‚
Sampai terikut dahh
Loker dia loker sis
Loker sis tetap loker sis
Hahhah
Sumber makanan

Aziera
Dia suka kucing
Kucing tepi jalan pun dia suka
Dia ni pemalas ya ampunn
Satu batch macam dah tahu
Hahah
Selalu lari bila ada gotong royong kelas
Tapi bila bab homework,
Dia laa yang selalu siap.

Azlina
Macam wany hasrita
Lawa gilerr
Ayu pulak tu
Memang ciri" perempuan idaman laa
Tapi dia ni gelabah
Hahhaha
Boleh hilang segala keayuan
Selalu dengar cerita aku

Alia Syuhada
Comel jer dia ni dengan partner sorang tu
Hahahhah
Pendengar setia
Comel
Pandai
Patutlah ada orang suka
Sifu addmath, kimia, bio, fizik
Macam semua jer
Hahhaha



Rindu gilanya
Rindu marahnya
Rindu senyumnya
Rindu tangisnya
Rindu rajuknya
Rindu segalanya

Biar hilang seorang asal bukan korang






Day 3 - Your Idea of The Perfect First Date


Hi!!
Sis sambung challenge ni.
Perfect first date?
First of all, tak pernah pergi date sebab sis ni single.
Rileks laa baru 18 tahun
Perjalanan hidup masih jauh gituuu.
so mari tengok idea perfect first date sis.


Si dia minta izin dekat my parents untuk ajak date
Sebenarnya bukan apa, cuma nak tengok dia berani ke tak. Dari situ boleh nampak, how serious he is towards our relationship, rite?? Tapi lagi bagus kalau bual-bual dengan my parents dulu baru ajak sis keluar. Nampaklah try hard dia tu.


Pergi tempat yang boleh jadikan kenangan
Sebenarnya tak kisah sangat nak jalan-jalan kat mana. Mall ke, tepi tasik ke. As long I'm with you ^_^. Tapi kalau boleh kat tempat yang proper. Dan tak nak pergi tengok wayang. Sebab first date patutnya lebih luangkan masa untuk bual, kenal background each other. Kalau pergi tengok wayang bukan bual pun kan? Wayang tu bagi sis tak sesuai untuk first date. Tapi kalau date seterusnya nak pergi tengok wayang, sis on jer okay.




Sis ni takda lah cerewet sangat. Asalkan boleh buat sis happy, okay jer. So sis harap my future first date, menepati apa yang sis nak.




Labels

News

Nurha Ismail. Powered by Blogger.